« terug

Uitgezwaaid door Mount Fuji

Japan, 05 November 2011, 19:27 | Thijs
Japan

ShibuyaDrie weken Japan zitten er weer op en het was gaaf! Van te voren had ik een beeld van Japan en ik wilde graag de drie-eenheid mooie natuur, authentieke cultuur en de bizarre high-tech elektronicasamenleving zien. Dat wat Japan Japan maakt. Dit is gelukt!

De hektiek van de grote stad gezien in Tokyo, met name in de wijk Shibuya waar je over de hoofden kan lopen, elk gebouw wel een ander soort neonverlichting heef plus nog een aantal levensgrote videoschermen met reclame (met geluid), de vele geluiden die je overal hoort. In elke winkel staan wel 20 kleine videoschermen met veel geflits en geluid weer eens iets aan te prijzen. Het geluid van vertrekkende treinen (elk station heeft weer zijn eigen riedeltje voor het ’30-sceonden’ signaal, de laatste 30 seconden dat je nog snel even in kan stappen voor de trein wegrijdt).

De mooie natuur die er rond Mount Aso te vinden was. Fietsen tussen de rijstvelden, bossen, bergen en dampende onsen. De morgenzon, die de in ochtendnevelen gehulde bergen een sprookjesachtig karakter geeft. De langzaam invallende herfst die de heuvels een goudkleurige gloed geven.

De prachtige tempels met zen tuinen in Kyoto. Rustig zittend op de veranda van de tempel, geen beklemmende schoenen aan want die moesten in de tempel uit, een heerlijk najaarszonnetje die je huid kietelt, en een tuin die perfect uitgebalanceerd is en rust uitstraalt. Verderop zijn werkers op hun knieën een voor een blaadjes en dingetjes die zich tussen het eeuwenoude mos willen vestigen aan het wegplukken. Naast hun staat een staafje wierrook te geuren, vergelijkbaar met de radio op een Nederlandse werkvloer.

Genoeg gezien, genoeg gedaan. Maar ook nog genoeg niet gezien en niet gedaan. Redenen om nogmaals naar het land van de rijst en de zon af te reizen is een sumoworstel-toernooi bekijken, nogmaals naar mount aso maar daar meerdere dagen (met mooi weer) rondbanjeren, een onsen bezoeken en het beklimmen van Mount Fuji.

Het einde van deze trip naar Japan gaf vanuit de lucht de inleiding voor een volgende. Uit het vliegtuig was, terwijl we boven de wolken vlogen, de top van Mount Fuji zichtbaar. Sierlijk stak deze perfect gevormde vulkaan boven het wolkendek uit. En terwijl Mount Fuji ons uitzwaaide nodigde die ons ook weer uit, want met deze laatste blik op Japan weet ik het zeker: hier kom ik terug!

Moraal van het verhaal:

Japan is een geweldig land, te geweldig voor drie weken!

Reacties:

  Marjolein | 06 November 2011, 14:20

Hoi Thijs,
fijn dat jullie weer thuis zijn, vol mooie herinneringen aan een geslaagde vakantie.
Sterkte met wennen aan het normale leven en dank voor je mooie en leuke verslagen!
Groet, Marjolein


Reageer: