« terug

Nutteloze weetjes uit Japan deel 2

Japan, 26 October 2011, 15:04 | Thijs
Japan

Veel gezien, veel gedaan. Veel verhalen en ook veel rare dingen. Naa rare weetjes deel 1 vandaag rare weetjes deel 2.

Nutteloos weetje #06: Berenbellen
Wij gaan op de berenjacht! En wij zijn niet bang. Ik heb een schietgeweer en mijn kogels op zak. In de bossen rond Nikko leven naast apen ook beren. En om te zorgen dat de beren de kleine Japanners niet als een lekker hapje zien wordt er geadviseerd om geluid te maken als je door het bos loopt. Hoe doen die Japanners dat: door een belletje aan hun tas te hangen. Het zijn net een stel milka-koeien op een Zwitserse alpenweide die je hoort. Je hoort ze al van verre aankomen, die milka-Japanners. Wij lopen overigens zonder belletje in de hoop een beer te zien.

Nutteloos weetje #07: Karaoke
Karaoke, dat komt uit Japan, dus dat moeten wij ook doen. Met Yukina (een Japanse die ik nog ken uit mijn tijd in Göteborg inmiddels al weer bijna vier jaar terug) erheen. Hoelang zullen we reserveren? Vraagt Yukina? 2 of 3 uur?? Wij sputteren een beetje tegen, 2 tot 3 uur zingen klinkt wel erg lang. Doe maar een uurtje, dat lijkt me lang zat.
Maar een uur is niet lang zat want de tijd vliegt voorbij. In een klein hokje met z’n vieren, Engelse meezingers (gekozen door ons) afgewisseld met Japanse balads (door iemand die wel kan zingen). Wist je trouwens dat karaoke net zoiets is als uitgaan bij ons. ’s Nachts tot vijf uur doorzingen en de volgende dag weer om negen uur in de collegebanken zitten.

Nutteloos weetje #09: Mensen kijken
Shibuya, een wijk in Tokyo met het drukste kruispunt van heel Japan. Elke minuut gaan de voetgangerslichten op groen en kruisen duizenden Jappanners (en een stel lange Hollandse toeristen) de kruising naar de overkant. Ook een wijk om te shoppen en laat dat nu net niet helemaal ons ding zijn. Maar Yukina, een Japanse die ik nog kende uit mijn tijd in Zweden, nam ons mee naar de 109-Women. Niet om te shoppen, maar om te kijken naar vrouwen die shoppen. En daar koop je niet de kleren die jij en ik dragen, maar excentrieke kleding voor excentrieke mensen. Negen verdiepingen, de ene kledingwinkel nog bizarder dan de andere (vb: japanse vrouwen die er ‘europees’ uit willen zien en blonde krullen hebben aan laten meten, schoenen met spikes achterop en bovenop van enkele centimeters, etc)

Nutteloos weetje #10: Keizerlijk shoppen
In Tokyo heb je natuurlijk ook allemaal warenhuizen. Die gaan zo ’s ochtends tegen een uurtje of 10 open. En tegen die tijd moet je zorgen dat je bij het warenhuis bent. Het personeel gaat rond openingstijd namelijk in een lange rij staan en buigt als je langs loopt. Geweldig gevoel, zo’n 30 mensen die in een rij staan en een voor een voor je buigen, je voelt je net de keizer.

Moraal van het verhaal:

Als je de keizer niet tegenkomt, voel je jezelf wel zo!

Reacties:

  Liesje | 30 October 2011, 17:15

Haha, dus nu staan jullie elke ochtend om tien uur voor de deur bij het warenhuis? :P Maareh, je liep met een schietgeweer op zak? Is dat een grapje?? Lijkt me niet dat je die zo kunt meenemen..


[…] zijn er toch veel dingen anders in Japan dan thuis, na nutteloze weetjes deel 2 nu deel […]


Reageer: